2010-10-23
 15:57:45

shopping till liten och en fråga till er


Idag har jag varit en sväng till stan, egentligen bara för att titta.
Men lite grejer kom med hem trots allt :) men bara saker till liten, så då gör det inget! hihi.
de grå och vita byxorna har jag tittat på länge, men inte köpt. Så idag slog jag till.
Sen tyckte jag mysdräkten såg så skön ut, så den åkte med den också. Dock är den inte sådär "dassig" i färgen som den är på bilden.
Nöjd är jag :)

Nu just har jag kokat alla hennes nappar, och Tomas har bestämt vilken som ska packas ner i bb väskan.
och på tal om bb väska, behöver jag eran hjälp.
VAD BEHÖVER MAN HA MED SIG? VAD HADE NI?
jag har tänkt börja packa den nu när som helst, men vet inte riktigt vad jag ska lägga med.


Pernilla

Jag hade med mig en body, ett par byxor, en tröja, en overall, napp, strumpor (dubbla) och mössa till lillan. Sen mjukisbyxor, vattenflaska, powerade, mobil och amningskupor till mig själv.

Amningskupor får man inte på BB vilket vår barnmorska hade sagt att man skulle få så det måste du ha med dig, dina bröst kommer nog att börja läcka en del när ni är där. Sen hade vi ju såklart med lite papper, moderskapskort och såna småsaker.

Men vi använde inte allt vi hade med oss, skulle nog säga att vi packat med lite för mycket saker för jag använde bara amningskuporna när jag låg inne, sen när vi skulle hem så kom ju hennes kläder till användning men annars så hade jag sjukhusets kläder på mig för dom var bekvämast :) Lycka till! :D



PUBLICERAT: 2010-10-23, 16:46:26 | URL: http://peernie.blogspot.com
Åsa, mamma till Sebastian

Jag hade med till sebastian

en body, ett par byxor, en tröja, ett par strumpor och en overall. Yllesockor och mössa får man på bb :) Napp hade jag med, men eftersom sebastian inte åt ordentligt så fick vi inte ha napp i början, och än idag vägrar han stoppa nappen i munnen.



Till mig

En omgång kläder, viktigt med mjukisbyxor för tror inte någon är speciellt sugen på att klämma sig i ett par jeans efter förlossning :P Amningskupor,amningsbehå (utan bygel) hygienartiklar så som tandborste tandkräm schampo balsam, doftfri tvål finns det där. Fuktighetskräm hade jag också för jag fick jättetorr hud.

ta med något gott också, t.ex trip eller läsk. Godis hade jag också.

Sen tog vi med ett par mjukisbyxor till Hampus.

Mobilladdare, kamera och kameraladdare får inte glömmas.



En sak jag glömde var hårsnodd och spännen, så ta med det! Jättejobbigt när man blir svettig och man ska trycka ut bebisen då håret klibbar fast i ansiktet.



Ja, och sen så måste du ju komma ihåg mödrakortet, men annars är det nog allt. Säkert har jag glömt nåt men det här är det mesta iaf :)



PUBLICERAT: 2010-10-23, 20:40:25 | URL: http://minifjun.blogg.se/
ida forselius

hallå:) tänkte ge dig lite tips om vad du kan ta med!

Jag tog med kläder till theo men upptäckte att det var ingen idé, eftersom man fick kläder där.

Sen tyckte jag att det var lite mysigare med sjukhuskläderna, hon hinner ha på sig sina också:)

Dock ska du ha med kläder och halare till hemfärden:)

Jag packade ner strumpor, mjukisbyxor, tandborste, och någon t-shirt. Det är ingen idé att du tar med massor med trosor för du kommer blöda mycket dom första dagarna och du kommer få ha en gigantisk binda som bara passar i sjukhustrosorna. Tvål/shampoo tog jag inte heller med, det finns på sjukhuset, den är också oparfymerad (som den ska vara för att flickan din ska få känna doften av just DIG) Något jag glömde var amningskupor! så ta med såna och ta MASSOR. Inom några dagar kommer du få igång amningen och mjölkproduktionen ökar drastiskt så det kommer läcka en hel del. Tidningar, trip, yoghurt tog jag med som mat, man är inte alltid hungrig när vagnen kommer så det kan du ta med och ha i kylskåpet i matsalen.

Hoppas du får nytta av min lilla lista:) SKÖT OM ER!:)



PUBLICERAT: 2010-10-28, 10:24:44 | URL: http://idabelindaa.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: